Søk om lån uten sikkerhet – med høy lånegrense

Mange tror at det å søke om et usikret lån, eller et forbrukslån, er en komplisert og kronglete prosess. Heldigvis har den moderne teknologien tatt oss dit at man faktisk kan søke om slike lån på bare noen få minutter. Og pengene dukker ofte rett inn på konto bare noen timer senere. Det beste av alt? Man trenger ikke å stille med sikkerhet, og det er muligheter for å få høye lånesummer!

Hva betyr lån uten sikkerhet?

For deg som er ny til denne typen begreper, så kan vi ta det helt fra starten av. Et lån uten sikkerhet, som oftest et forbrukslån, er et gunstig lån for deg som ikke har store verdier. Vanligvis vil banken ta pant i eiendom, bolig, bil eller lignende når de låner deg penger (ved boliglån for eksempel). Dette fordi at de skal ha en sikkerhet hvis du skulle slutte å betale for deg en dag.

Men når man ikke behøver å stille sikkerhet, så tar banken en større risiko. Du søker simpelthen på bakgrunn av din egne inntekt og øvrige økonomiske situasjon. Derfor er renten her som regel en del høyere enn ved et normalt boliglån. Ved sistnevnte er renten gjerne rundt 3 prosent, mens et typisk forbrukslån kan koste deg så mye som 15-20 prosent effektiv rente per år. Derfor er kostnaden høyere, men fordelene likeså.

Hvor mye kan man låne?

Ettersom man ikke stiller med sikkerhet, så er naturligvis banken nødt til å redusere risikoen noe. Derfor får man låne en sum avhengig av hvor mye man tjener, og hvor stabil økonomi man har. Enkelte banker er dessuten langt strengere enn andre her, så der du får låne 50 000 kroner i den ene banken, så er det helt sikkert mulig å låne det dobbelte i en konkurrerende bank.

Den maksimale lånegrensen for usikrede lån i Norge går uansett ved 500 000 kroner. Det er en svært høy sum, og man skal ha relativt god økonomi for å kunne behandle nedbetalingen av et slikt lån. Rentekostnadene vil utgjøre en god del kroner hver eneste måned ved slike summer. Derfor er det viktig at man setter seg opp et budsjett før man tar opp lån, slik at man virkelig finner ut hvor mye ens personlige økonomi tåler å låne.

Vi konkluderer

Det er svært enkelt å søke om usikrede lån i dag. Det tar bare noen få minutter, og søknaden er meget lettfattet. Banken får som regel opplysningene den trenger gjennom en kredittsjekk av deg. Det betyr at det ikke nytter å skryte på seg ekstra høy inntekt, ettersom alt blir levert direkte gjennom selvangivelsen.

Det at man kan låne mye penger er naturligvis betryggende hvis man skulle havne i en slik situasjon der det virkelig er nødvendig. På en annen side så er det nok mange som låner langt over evne, ettersom bankene kaster penger etter en. Konklusjonen blir derfor at hvis man skal ta opp et lån uten sikkerhet, så er man nødt til å tenke seg om både én og to ganger først.